Pentru ca nu am descoperit adevarul absolut, am decis sa-mi dau cu parerea!

marți, august 29, 2006

Tranzactii pe piata mondiala a turismului on line

In data de 23 August, Centant a anuntat ca vinde catre BlackStone Group divizia sa de Travel On line distribution. Dupa ce la sfarsitul anului au anuntat o "spargere" a Cendant in 4 grupuri independente, iata ca suma de 4,3 Miliarde de USD a fost o suma destul de mare pentru a-i face sa renunte la una dintre cele 4 divizii. Astfel, Orbitz, Galileo, GTA, OctopusTravel, HotelClub, etc, vor fi mutate in Blackstone Group, care nu avea pana acum nici o legatura cu serviciile turistice.
In Romania Cendant este prezent prin Hotelurile Howard Johnson si Ramada, Sistemul de distributie on line OctopusTravel atat B2C cat si B2B precum si prin mai nou lansatul brand Galileo, care inca nu a reusit sa iasa in "piata" dupa lansare.

duminică, august 13, 2006

Duminica - ziua in care nu se intampla nimic

Am intrat azi - duminica - pe site-ul mediafax. Stirea principala era de sambata, 12.08.2006. Apropo, era in aceeasi situatie. Stirile erau de sambata. Asta in conditiile in care era ora 12.00
Newz.ro avea stirile de pe 11.08. Daca cea mai mare Agentie de presa are pe site stirile vechi, inseamna ca chiar nu se intampla nimic. Si atunci ziarele de ce apar in editii de duminica?
NewsIn avea stirile actualizate. Deci cineva mai munceste si duminica. Oare e normal sa avem pretentia sa citim stiri proaspete?
Probabil ca nu. pentru ca nu le platim.